Belightful Perhoskeidas

Tervetuloa perhosten maailmaan!

 

Belightfulin tavoitteena on elämyksellisten hetkien luominen arkeen ja luonnon tukeminen. Belightful Perhoskeidas on suunniteltu houkuttamaan ja ruokkimaan perhosia. Belightful Perhoskeidas tarjoaa ekologisen ja hauskan tavan perhosten ja luonnon tukemiseen sekä siitä voimaantumiseen.

Hienoa, että haluat panostaa ulkotilojen elämyksellisyyteen ja tukea luontoa!

Perhoskeidas on valmistettu luontoystävällisestä ja kierrätettävästä materiaalista, PLA:sta, joka on ekologinen vaihtoehto öljypohjaisille muoveille.  

 • Perhoskeidas on 100 % biopohjaista ja biohajoavaa materiaalia
 • Perhoskeidas ei sisällä haitallisia kemikaaleja
 • Nektari on 100 % GMO-vapaata

Pakkauksen sisältö:

 • 1 Belightful Perhoskeidas          
 • 1 Nektarisieni
 • 1 pss Belightful nektarijauhetta

Tarvitset lisäksi vain vettä.

Lataa käyttöohje tästä

   

  •  

   1. Avaa Perhoskeitaan kansi kääntämällä vastapäivään.
   2. Huuhtele sisällä oleva sieni huolellisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa juoksevan veden alla. Purista kevyesti ylimääräinen vesi pois. Aseta sieni kupin pohjalle aukko ylöspäin.
   3. Sekoita nektarijauhe n. 1,5 dl lämmintä vettä. Lämpimään veteen jauhe liukenee helpommin.
   4. Kun nektarijauhe on liuennut veteen, kaada se hitaasti sienen aukosta sienen ollessa kuppiosassa. Varmista, että nestettä on kupin reunaan asti. Voit lisätä sienen keskelle pelkkää vettä kunnes vedenpinta on kuppiosan reunaan asti.
   5. Sulje Perhoskeidas kiertämällä myötäpäivään, sienen ollessa sen sisällä. Muista pitää Keidas pystyasennossa ettei nektaria valu ulkopinnalle.
   6. Aseta Perhoskeidas roikkumaan aurinkoiseen paikkaan n. 160 cm korkeudelle tai ylemmäs, jotta tuoksu pääsee hyvin leviämään lähiympäristöön. Varmista, että Perhoskeidas roikkuu tukevasti aiheuttamatta vahinkoa, ja että se on lemmikkieläinten ulottumattomissa.
   7. Jos sidot keitaan roikkumaan oksalta, varmistathan, ettei käyttämäsi siima, naru tai rautalanka vahingoita oksaa.
   8. Odota ja tarkkaile. Perhoset ovat liikkeellä aurinkoisella säällä, jolloin ei tuule kovaa. Olethan kärsivällinen - perhoset ovat odotuksen arvoisia!
  •  

   Nektarin lisääminen:

   Lisää nektaria tarvittaessa. Kuumana ja aurinkoisena ajanjaksona kannattaa Perhoskeidas tarkastaa useasti haihtumisen vuoksi. Tarvittaessa lisää nektaria kohdan 3. mukaisesti.

   Puhdistus:

   Pese Perhoskeidas ja sieni käsin lämpimällä vedellä tarvittaessa. Puhdistuksessa voi käyttää esim. etikkaa muutaman tipan. Käytä vain luonnollisia pesuaineita, kemikaalit eivät sovellu perhosille. Perhoskeidas ei sovi astianpesukoneeseen. Jos sieni on likainen, huuhtele se huolellisesti tai vaihda uuteen.

   Säilytys:

   Kun Perhoskeidas ei ole käytössä, huuhtele osat huolellisesti ja anna kuivua. Erityisesti sienen tulee antaa kuivua avoimessa tilassa ja sen voi laittaa Perhoskeitaan sisään vasta kun se on kokonaan kuivunut.

   Jos et käytä sekoittamaasi nektaria kerralla, voit säilyttää sitä jääkaapissa n. 7 päivää. Suosittelemme käyttämään vain Belightful Designin nektaria, koska se soveltuu parhaiten Perhoskeitaaseen. Emme vastaa mahdollisista vahingoista käytettäessä muita nektareita.

   Huomioitahan, että kaikki perhoslajit eivät käy Perhoskeitaalla mutta mm. neitoperho, amiraali ja suruvaippa vierailevat mielellään! Voit myös tukea perhosia istuttamalla perhosten suosimia kasveja puutarhaan!

   Vinkki:

   Joskus myös muurahaiset innostuvat nektarista. Voit välttää muurahaisten vierailun keitaalla hankkimalla “muurahaisen höynäyttimen” (Ant Moat) tai sitomalla keitaan ohuella siimalla ja lisäämällä siihen esim. ruokaöljyä. Markkinoilla on myös myrkkyä sisältäviä muurahaisloukkuja, mutta niitä emme suosittele.

  • Nektari

   Säilytys huoneenlämpötilassa (15–25 °C). Valmistusaineet: sakkaroosi, glukoosi, fruktoosi. Lisäaineet: sitruunahappo, K- sorbaatti.

   Ravintosisältö/per 100 g: Muuntokelpoinen energia 1672 MJ/400 kcal • Hiilihydraatti 100 g • Tuhka 0 g • Valkuainen 0 g • Rasva 0 g • Raakakuitu 0 g

   Varoitukset:

   Nektari:
   - on tarkoitettu vain perhosten ruokkimiseen
   - ei sovi henkilöiden tai kotieläinten käyttöön
   - Pidä poissa lasten ja kotieläinten ulottuvilta
   - Nektari sisältää sokereita. Jos sokerista on haittaa sitä nauttineelle, konsultoi lääkäriä.

   Sieni:
   - Älä käytä sientä jos se on likaantunut. Huuhtele ohjeen mukaan tai vaihda sieni.

   Perhoskeidas:
   - Varmista, että Perhoskeidas on ripustettu huolellisesti ja varmistu ettei siitä ole vaaraa ihmisille, eläimille tai omaisuudelle.
   - Älä ripusta tuotetta liian lähelle ikkunoita tai helposti hajoavia elementtejä.
   - Varmista että ripustusnaru pysyy poissa lasten tai eläinten ulottuvilta.
   - Käytä riittävän vahvaa ripustusnarua tai siimaa, tee pitävä solmu ja varmista ettei se vahingoita puuta, pensasta tai muuta elementtiä josta se roikkuu.

  Subscribe to our Newsletter

  Subscribe to our newsletter to receive exclusive offers and the latest news!