Belightful Fjärilsoas

VÄLKOMMEN TILL FJÄRILARNAS UNDERBARA VÄRLD!

Vi önskar dig många minnesvärda stunder med vår produkt!

 

Belightfuls vackra Fjärilsoas är ideal för att locka fjärilar och uppmuntra dem att besöka din trädgård, balkong eller terrass. Den miljövänliga fjärilsoasen i elegant droppform är designad i Skandinavien. Den pryder din utomhusmiljö som en färgglad juvel, och med sin klara färg och härliga nektardoft lockar den till sig fjärilar från alla håll.

Fjärilsoasen är speciellt utformad för att attrahera fjärilar i synnerhet då de är aktiva och letar efter föda. Den innovativa håldesignen lämpar sig utmärkt för fjärilens snabel vid matdags. Fjärilar kan alltså äta när som helst, medan den unika designen hindrar andra oönskade insektgäster från att komma åt nektarn.

Fjärilsoasen består till 100 % av PLA (polylaktid), som tillverkas till 100 % av förnybara resurser. Detta är ett miljövänligt alternativ till oljebaserade plaster. Allt förpackningsmaterial kommer från hållbara, förnybara källor. Fjärilsoasen är tillverkad enligt ISO 14000:2004 internationella standarder för miljöledning.

 • Fjärilsoasen består till 100 % av biobaserade och biologiskt nedbrytbara material
 • Fjärilsoasen innehåller inga skadliga kemikalier
 • Nektarn är till 100 % GMO-fri

Belightful bidrar till att bevara, skydda och nära våra fjärilar, miljön och den biologiska mångfalden. Nu kan du också hjälpa till med din egen vackra Fjärilsoas.

INNEHÅLL:

 • 1 x Belightful Fjärilsoas          
 • 1 x Nektarsvamp
 • 1 x Paket nektar

Observera att Fjärilsoasen bör fästas ordentligt (t.ex. med metalltråd) och att det behövs vatten till nektarn.

 

 •  

  1. Vrid av locket från den nedre halvan av Fjärilsoasen.
  2. Skölj svampen omsorgsfullt under rinnande vatten och placera den på botten av Fjärilsoasen. Kläm ur svampen för att ta bort överflödigt vatten. Nektarn kommer att förvaras i svampen, som bör vara placerad med hålet vänt uppåt.
  3. Rör ner 150 ml vatten i nektarpulvret. Pulvret suger upp varmt vatten fortare.
  4. Häll långsamt ner den färdigblandade nektarn i hålet i mitten av svampen (svampen bör vara placerad på botten av fjärilsbaren). Fyll fjärilsbarens öppna nedre halva till randen, ända till markeringen på insidan av den nedre halvan.
  5. Skruva på locket på den nedre halvan. Svampen är nu inuti Fjärilsoasen. Håll Fjärilsoasen upprätt så att nektarn inte rinner ut.
  6. Häng Fjärilsoasen på en skyddad men solig plats, helst i ögonhöjd eller aningen högre så att nektardoften sprids lättare och så att husdjur hindras från att skrämma bort möjliga fjärilsgäster. Om du hänger Fjärilsoasen i ett träd bör du se till att tråden eller vajern du använder inte skadar kvistarna.
  7. Vänta och iaktta. Fjärilar föredrar fint väder utan blåst. Din Fjärilsoas kommer att vara som populärast under solskensdagar. Ha tålamod - vackra fjärilar är värda att vänta på!
  PÅFYLLNING:

  Fyll på med nektar när det behövs. Under en mycket varm och solig sommarperiod kan det behöva göras oftare på grund av avdunstning. Gör i ordning mer nektar (se punkt 3 i bruksanvisningen) och häll sedan ner nektarn i hålet i mitten av svampen.

 •  

  Tvätta Fjärilsoasen för hand med varmt vatten när det behövs. Du kan t.ex. tvätta den i samband med varje påfyllning och använda ett par droppar vinäger i vattnet för effektivare rengöring. Skölj ordentligt. Produkten tål inte diskmaskin.

  För bästa resultat, fukta svampen inuti Fjärilsoasen med hett vatten varje gång du fyller på med ny nektar. Om svampen blivit smutsig bör den sköljas ordentligt med hett vatten och, vid behov, bytas ut mot en ny svamp. Använd inte kemikalier för att rengöra Fjärilsoasen eftersom de kan vara skadliga för fjärilar!

  FÖRVARING:

  Innan du ställer undan fjärilsoasen inför vintern ska varje separat del tvättas noga med vatten och torka. I synnerhet svampen måste torka helt innan den sätts tillbaka i Fjärilsoasen.

 • Färdigblandad nektar bör förvaras i kylskåp och användas inom 7 dagar. Vi rekommenderar att du endast använder Belightful-nektar, som är speciellt avsedd för Belightfuls Fjärilsoas. Andra nektarprodukter samt hemgjord fjärilsföda används på egen risk. Vi ansvarar inte för eventuella produktskador som uppstår vid användning av annat än Belightful-nektar.

  Vänligen observera att det kan ta lite tid innan fjärilar hittar fram till din Fjärilsoas och anpassar sig till den nya matanordningen. Tänk också på att konstgjorda fjärilsbarer inte besöks av alla fjärilsarter. Arter som gärna gästar din Fjärilsoas är t.ex. amiralfjäril, påfågelöga och sorgmantel.

  Du kan göra din utomhusmiljö mer fjärilsvänlig genom att plantera blommor som lockar fjärilar. Med blomkrukor och blomrabatter kan du lätt förstärka effekten av din Fjärilsoas.

  TIPS:

  Ibland kan myror bli intresserade av Fjärilsoasen. Du kan hindra myror från att komma åt den genom att skaffa ett myrhinder eller genom att smörja in tråden som Fjärilsoasen hänger från med matolja.

Subscribe to our Newsletter

Subscribe to our newsletter to receive exclusive offers and the latest news!